Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net
Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

vineri, 20 mai 2011

Apel pentru sprijinirea proiectului "Aşezamântul social şi capelă"

http://www.sf-nicolae-militari.ro/text_anunt.php


Ce se doreste?

Parohia "Sfantul Nicolae - Militari" are in desfasurare un proiect de asistenta sociala prin care Biserica doreste sa vina in ajutorul comunitatii la modul cel mai concret. Dincolo de actul filantropic, necesitatea demararii acestui proiect rezulta din contextul social actual: numarul mare de consumatori de stupefiante din acest cartier (primul loc intre sectoarele capitalei), absenta unor cabinete medicale in zona si a unui loc de petrecere a timpului liber pentru copii si parinti, pentru parastase si agape fratesti in zilele de hram si pentru serile catehetice care in prezent se tin in biserica.

Din ce se compune?

- un altar de vara;
- o trapeza / cantina sociala;
- cabinet medical;
- gradinita.

Scurta descriere:

Cantina pentru saraci se impune drept cea mai practica forma de asistenta sociala in contextul actual. Dorim sa incepem cu un numar de 20 portii/zi, dar cu siguranta ca acest plafon va creste. Persoanelor care nu se pot deplasa li se va duce pranzul acasa, cu ajutorul voluntarilor. Asistatii vor fi antrenati in diferite activitati cu rol recuperator si de integrare sociala.
Cabinetul medical va oferi servicii de consult medical gratuit persoanelor care nu au posibilitatea de a-si acoperi contributiile sociale si, in consecinta, nu pot beneficia de asistenta oferita de sistemul public de sanatate.
Gradinita pentru copii va functiona in colaborare cu Ministerul Invatamantului. Numarul de copii care vor beneficia de aceasta gradinita este de aproximativ 50, iar in buna educatie pe care speram ca le-o vom da, un loc important il vor ocupa religia si o limba straina. De asemenea, vom acorda o atentie deosebita cultivarii unor valori sociale solide pe care, intr-o comunitate cu repere de normalitate profund afectate, copiii nostri cu greu le mai pot deprinde.

Rolul si locul asezamantului in cartierul Militari:

In prezent, centrele apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 functioneaza la capacitate maxima, numarul de cereri excedand cu 600 numarul de locuri disponibile.
In acest context si totodata avand in vedere multitudinea si diversitatea informatiilor cu care sunt agasati zilnic copiii, biserica noastra isi doreste sa vina in ajutorul parintilor la modul cel mai concret: printr-o formare crestina autentica, ce nu va neglija insa nici conceptele moderne de educatie.

Cazurile pe care vom decide sa le asistam prin proiectele noastre vor fi atent analizate si validate de Consiliul nostru Parohial din care fac parte: un psiholog, 2 profesori, un cadru medical si 3 preoti.

Stadiul constructiei - date tehnice:

Proiectul a fost initiat in septembrie 2009 iar finalizarea lui depinde strict de fluxul financiar pe care il putem atrage, investitia bazandu-se in mare majoritate pe donatii si sponsorizari.
Pana in momentul de fata am finalizat structura de beton a demisolului si a parterului. Pana cand planurile gradinitei vor prinde mai mult contur din punct de vedere financiar si totodata in urma cererilor venite din randul enoriasilor, consiliul parohial a decis ca intr-o prima etapa demisolul sa functioneze in regim after school. In acest scop depunem toate eforturile pentru a da cat mai repede in functiune acest spatiu si a putea veni in sprijinul primilor 30 de copilasi proveniti din familii nevoiase - cazuri sociale grave.
In prezent insa, lucrarile sunt oprite din lipsa acuta de fonduri. Urgenta imediata in acest sens ar viza finalizarea instalatiilor tehnico-sanitare ale acestui spatiu, lucrare estimata la cca. 20.000 RON.

Urmatoarele faze ale proiectului, la fel de urgente, ar include:

- parterul - zid de caramida plus finisaje exterioare;
- montarea unui acoperis - chiar si provizoriu - pentru conservarea cladirii pana la gasirea unui sponsor (mentionam faptul ca acoperisul a fost donat deja si a intrat in posesia noastra, insa pentru a-l putea monta, e nevoie de finalizarea structurii celor doua etaje).

Tot proiectul are la baza atat un plan architectonic, cat si un plan de structuri plus finisaje si izolatii care pot fi oferite spre consultare.

Parteneri sociali: Ministerul Culturii si Cultelor si Primaria Sectorului 6.

Cum ne puteti ajuta?

Daca doriti sa sprijiniti proiectul nostru printr-o donatie, o puteti face in contul:
RO31RZBR0000060011486575 RAIFFEISEN BANK
PAROHIA "POGORAREA SFANTULUI DUH SI SFANTUL NICOLAE"
sau la pangarul bisericii.

Ajutorul poate fi acordat si sub forma de materiale - fiecare sac de ciment sau metru cub de caramida fiind binevenit. Materialele pot fi aduse si direct la biserica noastra, Str. Aleea Politehnicii, Nr. 7, Sector 6, Bucuresti sau ne putem ocupa noi de transport.

Pentru mai multe informatii, il puteti contacta pe parintele Visarion Alexa la numarul de telefon:  0744.483.905  0744.483.905 .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu