luni, 13 iunie 2011

Aparentele inseala. Ce alegem?Unii oameni cred ca daca apartin unei anumite religii, daca merg zilnic la biserica sau daca se imbraca si se poarta intr-un anumit fel, daca detin o anumita functie sau un statut spiritual au automat Raiul asigurat, nu mai pot gresi, sunt infailibili.

In realitate locul in Rai sau in iad ni-l alegem prin ceea ce facem si gandim clipa de clipa.

Lipsa Smereniei adevarate, a compasiunii si a iertarii, batjocura, ironia, sadismul, dogmatismul obtuz, gandirea limitata, autosuficienta si orgoliul ne pot face oricand sa picam din cele mai inalte situatii.

“Esti ceea ce gandesti” spune un proverb chinezesc.

Iar Sfantul Maxim Marturisitorul a detaliat: “Omul seamana un gand si culege o fapta, seamana o fapta si culege un obicei, seamana un obicei si culege un caracter, semanand un caracter el culege o viata”.

Aveti grija!

Ziua de maine nu este promisa nimanui!!pr. Daniel Ivan

Un comentariu:

  1. Toţi, de la vlădică la opincă (după cum spune vorba românească) riscăm să cădem de pe înălţimi şi 'terenuri sigure' pe care ne-om închipui că păşim.

    Mai trist este că, exceptându-i pe sfinţii în viaţă (doar de Dumnezeu ştiuţi), toţi, chiar şi cei care ne considerăm credincioşi, suntem prea departe de a avea o gândire sănătoasă despre iminenţa morţii...

    Oricând şi oricare dintre noi putem fi prinşi de moarte 'ca din senin':

    http://munteanuk.blogspot.com/2011/03/din-senin-out-of-blue_15.html

    RăspundețiȘtergere