Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net
Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

luni, 13 iunie 2011

Aparentele inseala. Ce alegem?



Unii oameni cred ca daca apartin unei anumite religii, daca merg zilnic la biserica sau daca se imbraca si se poarta intr-un anumit fel, daca detin o anumita functie sau un statut spiritual au automat Raiul asigurat, nu mai pot gresi, sunt infailibili.

In realitate locul in Rai sau in iad ni-l alegem prin ceea ce facem si gandim clipa de clipa.

Lipsa Smereniei adevarate, a compasiunii si a iertarii, batjocura, ironia, sadismul, dogmatismul obtuz, gandirea limitata, autosuficienta si orgoliul ne pot face oricand sa picam din cele mai inalte situatii.

“Esti ceea ce gandesti” spune un proverb chinezesc.

Iar Sfantul Maxim Marturisitorul a detaliat: “Omul seamana un gand si culege o fapta, seamana o fapta si culege un obicei, seamana un obicei si culege un caracter, semanand un caracter el culege o viata”.

Aveti grija!

Ziua de maine nu este promisa nimanui!!



pr. Daniel Ivan

Un comentariu:

  1. Toţi, de la vlădică la opincă (după cum spune vorba românească) riscăm să cădem de pe înălţimi şi 'terenuri sigure' pe care ne-om închipui că păşim.

    Mai trist este că, exceptându-i pe sfinţii în viaţă (doar de Dumnezeu ştiuţi), toţi, chiar şi cei care ne considerăm credincioşi, suntem prea departe de a avea o gândire sănătoasă despre iminenţa morţii...

    Oricând şi oricare dintre noi putem fi prinşi de moarte 'ca din senin':

    http://munteanuk.blogspot.com/2011/03/din-senin-out-of-blue_15.html

    RăspundețiȘtergere