Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net
Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

vineri, 16 decembrie 2011

O scrisore de Craciun



 
           Copiii orfani, de la Valea Plopului, sunt acum si mai saraci...
 O drama s-a abatut asupra lor: un incendiu a mistuit in scurt timp adapostul lor! Nu putem ramane indiferenti la necazul ce s-a abatut peste ei.
          Ani de zile au fost niste anonimi pentru noi, fiindca si-au dus existenta cu multa discretie, specifica unui adevarat crestin. Dar acum Dumnezeu, care poarta de grija tuturor, a ingaduit aceasta drama poate pentru a ne sensibiliza inimile noastre atat de impietrite, a ne trezi constiinta adormita... Ce trebuie sa intelegem din aceasta intamplare nefericita? Nu cumva acest FOC de la Valea Plopului este de fapt un examen pe care trebuie sa il dam, acum la sfarsit de an, in fata lui Dumnezeu si in fata propriei constiinte?
 
In curand batranul an, 2011 va pleca de la noi...A sosit momentul sa ne examinam sufletul, sa ne "intocmim" un bilant al constiintei, sa tragem linie si sa "socotim" duhovniceste  faptele noastre. A mai trecut  inca un an din viata nostra, un an din timpul mantuirii noastre! Ce am facut noi in acest an? Cum l-am petrecut? Am reusit sa facem ceva mai mult pentru sufletul nostru decat anul trecut? Am devenit oare mai buni? Am incercat sa facem tot ce a tinut de noi ca oameni? Am facut chiar tot ce am fi putut face? Iata, acum avem sansa sa ne testam bunatatea, iubirea de aproapele, ravna de bine, lepadarea de sine... Caci daca drama unor orfani ramasi fara adapost si hrana in plina ierna, in prag de Craciun, nu ne sensibilizeaza,... atunci cine si, ce o mai poate face? Atunci suntem mai de plans de cat bietii copii!!
        Deci, este momentul sa raspundem chemarii, facuta de insusi Dumnezeu! Este timpul de a raspunde cu "DA!" Este timpul de a ne depasi comoditatea si indiferenta, insensibilitatea la necazul acestor copilasi!  Ochii lor sunt indreptati spre noi si deasupra ne priveste Ochiul Atotvazator al Domnului Dumnezeului nostru!
 
       Chiar daca pomul nostru de Craciun va avea cativa centimetri mai putin, chiar daca felia de cozonac va fi cu nuca mai putina sau, mai mica, sa constientizam ca sunt copii care, de Craciun, nu vor avea nimic din toate acestea. Sa nu ramanem indiferenti la suferinta lor!! Acum cand se aud colindatorii ce vestesc Nasterea Domnului in ieslea de la Bethleem, cea rece si saraca, avem si noi copii ce stau in frig si flamanzesc in ieslea  din Valea Plopului. Haideti sa-i adapostim si sa-i hranim ca sa simta si sa creada ca Domnul s-a nascut si pentru ei.
        Fie ca imensul foc, care a mistuit munca de 20 de ani a Pr. Tanase, sa incalzeasca inima noastra inghetata de patimi, cuibarite in ea de zeci de ani. Si, asa cum magii de la rasarit au plecat incarcati cu daruri pentru micutul Prunc, in urma cu 2011 ani, asa sa pornim si noi, incarcati cu daruri la micutii parintelui Tanase. 
Drumul sa ne fie luminat nu de o stea, ci de scanteia divina care abia mai palpaie in noi, dar pe care Dumnezeu prin "focul" din Valea Plopului o poate face sa arda puternic in sufletele noastre. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
           
           E sarbatoare si e joc,
           In casa ta acum.
           Dar sunt bordeie fara foc
           Si maine-i Mos Craciun.

           Acum te las, fii sanatos,
           Si vesel de Craciun.
           Dar nu uita, cand esti voios
           Romane, sa fii bun!
 
           Un Craciun incarcat cu bucurii si spor in toate cele bune! 
 
                 Magdalena Pencea (contact: 0724277905) Mirela Leoca (contact: 0731.009.009)


          
Mai jos informatii despre eveniment si cum se poate ajunge la Valea Plopului. 

Drama care s-a abătut peste Valea Plopului: un incediu de proporţii! Ajutaţi aceşti copii!

Drama care s-a abătut peste Valea Plopului: un incediu de proporţii a făcut pagube - din fericire doar materiale! - in seara zilei de 12 decembrie la aşezământul din Valea Plopului! ACESTE PAGUBE SE RIDICĂ LA PESTE 8 MILIARDE LEI VECHI!
Orfanii părintelui Nicolae Tănase au rămas mai săraci. Putem cu toţii să facem ceva ca să alinăm necazul Părintelui şi al celor pe care sfinţia sa îi hrăneşte şi-i adăposteşte ca nimeni altul în această ţară.
Dumnezeul să-i ajute!
Iar noi să nu intoarcem capul de la suferinţa lor!
Putem să formăm şi noi un lanţ uman, care să ne lege prin milă de aceşti copii şi prin dragoste faţă de Dumnezeu
Sa ajutati cu alimente caci au ramas fara alimente, fara ulei, mancare, si tot ce tine de acest lucru!!!
Doamne ajuta!

” ‘Sunt copii acolo, sunt copii acolo’. Când am auzit că sunt copii, am sărit imediat în bocanci” Sărim şi NOI în bocanci?

13 decembrie 2011
Undeva în Prahova, la jumătate de oră de mers cu mașina de Vălenii de Munte, un preot a construit acum 20 de ani, în curtea bisericii, o casă pentru copiii ai căror mame voiau să avorteze.
Acum are 328 de prunci și 13 bătrîni pe care-i consideră ai lui, pe care-i hrănește și îngrijește în egală măsură. A crescut aici o familie ca un fel de alternativă la sistemul de stat, pentru că părintele nu dă afară pe nimeni la vîrsta majoratului.
Îi școlește pe toți, băieților le găsește o bucată de pămînt iar fetelor zestre pentru măritiș. Undeva în Prahova, pînă și-o bomboană se împarte la 300, scria Ioan Stoleru…Dar…
În această noapte totul a luat foc. Sala de mese, dormitoarele, biblioteca, sala de joacă, materialele didactice… Toată munca de peste 20 de ani…
Acel om care a văzut incendiul şi a fugit acolo era un muncitor. Un om simplu:  “Când am auzit că sunt copii, am sărit imediat în bocanci”. El şi-a făcut datoria, de om. De creştin.
Acum e momentul să ne facem şi noi datoria. Să arătăm că suntem capabili de mai mult decât să ne îndopăm cu mâncare, să cumpărăm în neştire şi să vegetăm la calculator, comentând… Acum e momentul să sărim NOI în bocanci!
Pentru cei ce vor să fie oameni, următoarele numere de telefon le stau la dispoziţie:0744376544;
0745223663;
0745068000
Dar cel mai simplu ar fi să meargă la faţa locului cu ORICE: Sat Valea Screzii, com. Posesti, jud.PRAHOVA, ROMANIA, 313232.
Sursa foto: gandul.info
  Itinerar pentru a merge la Valea Plopului :
Bucureşti Nord -> Ploieşti Sud (60 km - E60)
-> Vălenii de Munte (30 km - 1A)
-> Nucşoara de Jos (13 km) -> la dreapta
-> Valea Plopului et Valea Screzii (7 km)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu