Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net
Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

vineri, 13 mai 2011

DAR DIN DAR SE FACE RAI!


SYNAXIS 2010 - DESPRE NOI

DAR DIN DAR SE FACE RAI!

Asociaţia SYNAXIS 2010 este o reţea de distribuţie de publicaţii religioase. Principiul sãu de funcţionare este din mâna în mânã, având ca obiectiv rãspândirea de publicații religioase la cel mai mic preţ posibil.

Vedem cu toţii cum din mijloc de misiune cãrţile de spiritualitate devin din ce în ce mai mult o afacere. Difuzorii adaugã în cascadã la preţul de producţie al cãrţii şi totul este suportat de buzunarul tot mai gol al cititorului. Astfel, în timp ce cultele neoprotestante ne asalteazã cu tipãrituri gratuite, cartea ortodoxã devine – prin preţul ei – inaccesibilã omului de rând. SYNAXIS 2010 fiind o iniţiativã a oamenilor din Bisericã (Monah Moise, autorul cărții Sfântul închisorilor) pentru Bisericã, practicã cele mai mici adausuri. (Spre exemplu, Sfântul închisorilor ajunge la cititor la maxim 6 RON, iar Pelerinul rus la maxim 5 RON).

Cu ani în urmã, un mãrturisitor al temniţelor comuniste, Ioan Ianolide, vorbea în chip profetic despre necesitatea reîncreştinãrii creştinilor. Dupã douã mii de ani de creştinism, dincolo de statistici şi sondaje cu procente fals-liniştitoare privind apartenenţa confesionalã, România este câmp de misiune pentru Ortodoxie. Cei mai mulţi dintre semenii noştri botezaţi ortodox în pruncie nu au altã legãturã cu Ortodoxia decât taina Sfântului Botez. Pentru ei o carte poate fi un mijloc de trezire.

Fãrã a neglija pangarele şi librãriile, SYNAXIS 2010 îşi propune sã dezvolte o reţea vie de difuzare, din om în om, adaptatã nevoilor misionare în lumea de azi. Alãturi de preoţii cu vocaţie misionarã se cere o mai mare implicare a laicilor în lucrarea misionarã prin cãrţi ortodoxe. Numai astfel putem ajunge la semenii noştri care stau departe de bisericã. Fiecare are în cercul sãu de prieteni sau cunoscuţi persoane la care preotul nu ajunge. Recomandându-le (sau pentru început chiar oferindu-le) o carte, îi putem ajuta.

Observãm cã nu există vreun proiect privind apropierea de credinţã a tinerelor elite. Dintre ele se vor selecta liderii de mâine ai societãţii şi formarea lor spiritualã nu ar trebui sã ne fie indiferentã. SYNAXIS 2010 îşi propune sã înlesneascã contactul tinerilor cu performațe școlare cu oameni ai Bisericii specialiști în diverse domenii care sã satisfacã exigenţele lor științifice și care pot să le deschidă o perspectivă teologică asupra domeniului îndrăgit.

Punem gândul nostru şi înaintea lui Dumnezeu și a voastrã, a tuturor celor care veţi voi sã ne sprijiniţi atât în difuzarea de carte cât şi în celelalte activitãţi. Pentru a vã informa şi pentru a ne sprijini reciproc ne puteţi gãsi la:

Contact:


0768 109 509 (Dorel Biro)

mailsinaxa@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu