Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net
Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

vineri, 13 mai 2011

Inca o zi


Mi-am deschis acest blog cu ganduri bune, cu gandul de-a face bine, de-a ajuta cu cat de putin, atat cat pot.

M-am trezit de dimineata la ora 5,30 cu zambetul pe buze. E o noua zi! Slava Domnului! E minunat cand te ridici din pat si vezi ca Dumnezeu din marea lui iubire de oameni si nemasurata mila ti-a daruit inca o zi pentru mantuire!  O noua zi, o noua sansa, un nou inceput! Dumnezeu inca ma mai rabda…inca ne mai rabda..
Se aud pasarelele cum ciripesc! Ce sunet perfect! Aerul proaspat si rece imi inunda nu numai trupul, ci parca intreaga fiinta! Ma primeneste! Se aude din strada cate o masina grabita. E cineva care probabil „alearga” la serviciu. E bine, inseamna ca il are! E ceva in ziua de azi..
Dupa obiceiul diminetii cu tot ce inseamna el, pregatit pachetele pentru copiii, facut una alta pentru ziua care de-abia a inceput, …ma asez intr-o graba linistita (daca pot spune asa) la calculator. Imi verific mesajele si apoi intentionez sa ma apuc de lucru. Dar surpriza, pe facebook cineva care se pretinde a fi ortodox imi reproseaza cu ton „ridicat” mai multe: ca PF Daniel e mason, ca nu are nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului, ca in final sa sa se „desparta” de mine trimfator.
…………….
Ortodox..ortodoxie…Asta era si ideea blogului..de-a cunoaste si paganii calea cea dreapta, calea mantuirii. .de fapt Calea Ortodoxiei..  Cata binecuvantare pe poporul nostru sa  fie ortodox!
 Romanii au inteles importanta acestui drum ca lumina, ca un echilibru  al intelegerii si al simtirii, pretuind intreaga faptura a lui Dumnezeu, pretuind adevarata credinta crestina  asa cum au primit-o de la inceput si au pastrat-o neschimbata. In acest crestinism ne-am pastrat prin Sinoadele Ecumenice, prin Sfanta Liturghie si prin unitatea stransa a sufletului si a creatiei in general cu Dumnezeul cel Viu. Ortodoxia este „caramida de baza” a spiritualitatii poporului nostru.
Ce responsabilitate mare avem! Ne mai permitem sa ne sfasiem intre noi, sa ne dusmanim fara rost, sa ne certam pentru nimic important…? Nu, fratilor! Timpul e prea scurt, prea pretios, iar cunostiinta adevarului Evangheliei ne-a fost descoperita! Nu ne ajuta cu nimic la Judecata spunad „N-am stiut!”..Ba stim si cu stiinta pacatuim! Diavolul e viclean si ne ademeneste aruncand samanata dezbinarii intre noi, samanta gandurilor rele, al invidiei, al desfranari…si ne lasa pe noi sa „tricotam” mai departe, iar cand sa savarsim pacatul el se retrage si ajungem sa fim singurii raspunzatori pentru pacat. Ce vom zice la Judecata, pe cine vom da vina??? Nu avem pe cine sa aruncam vina pacatului, suntem singurii raspunzatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu